Interieurinrichting op de juiste manier.

Het inrichten van een ruimte. Dat is waar interieurinrichting om gaat. Interieurinrichting gaat dus over aspecten als de indeling van de ruimte, kleur, design, meubilair en de functionaliteit. Zeker bedrijven doen een beroep op een specialist op het gebied van interieurinrichting, speciaal als er grotere kantoorruimtes ingericht moeten worden.

Welk budget?
Voor een interieurverzorger daadwerkelijk met de interieurinrichting aan de slag gaat, moeten uiteraard wel eerst een aantal dingen helder in beeld komen. Zo moeten er antwoorden komen op vragen als hoeveel werkplekken moeten er precies komen en welk budget is beschikbaar bij de werkplek. Ook dient het aantal vierkante meters per werkplek duidelijk zijn en zal de functionaliteit per werkplek uitgewerkt moeten worden. Ook dient voor de specialist in interieurinrichting ook vast te staan of er sprake moet zijn van een vaste werkplek of een flexplek en of er ruimtes als vergaderruimtes, wachtruimtes en een entree ingericht moet worden.

Slim omgaan met ruimte
Goede interieurinrichting betekent slim omgaan met de ruimte die beschikbaar is, terwijl efficiënte interieurinrichting ook voor reductie van kosten kan zorgen. Voor de medewerkers geldt dat zij gewoon een fijne werkplek moeten hebben waar ze productief kunnen zijn. Interieurinrichting betekent ook dat er door slim om te gaan met akoestiek – met behulp van schilderijen bijvoorbeeld- beter in een drukke ruimte gewerkt kan worden. En zo is de specialist op het gebied van interieurverzorging op de hoogte van nog veel meer handige instrumenten om efficiënter met de ruimtes om te gaan.

Ergonomisch verantwoord
Interieurinrichting gaat tegenwoordig verder dan de bedrijfsruimte alleen. Zo moeten bedrijven die het mogelijk maken om te werken vanuit huis werknemers die hiervan gebruik maken helpen bij het creëren van een ergonomisch verantwoorde werkplek thuis. De specialist op het gebied van interieurinrichting zal vanwege privacy geen bezoek aan de werkgever thuis brengen, maar zal wel advies geven en eventueel regels opstellen. Dit kan hij doen op basis van foto’s.

Leveranciers zoeken
Interieurinrichting betekent werken volgens een stappenplan. De eerste stap bestaat uit het inventariseren van behoeften en wensen en zal vervolgens een concept maken. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt dat met de klant besproken worden. Is de klant akkoord, dan is het nog een kwestie van leveranciers zoeken, offertes aanvragen en dan kan het daadwerkelijke inrichten van het interieur beginnen.
Bij de inrichting moet de interieurinrichter rekening houden met een aantal NEN- normen, die eisen stellen aan tafels en kantoorstoelen in het bijzonder en de werkplekken in het algemeen. Ook audiovisuele aspecten, duurzaamheid, een gezonde werkplek en verlichting zijn zaken die binnen de interieurinrichting belangrijk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.